Infrarood Gezondheid Top Menu

WAON therapie

Wat is WAON therapie?

WAON-therapie betekent letterlijk “rustgevende warme therapie”, het is een soort van heilzame therapie waarbij je hele lichaam geleidelijk wordt opgewarmd. Deze methode werd in 1989 oorspronkelijk ontwikkeld als een thermische therapie voor chronisch hartfalen. In maart 2007 veranderde dr. Shuwa Tei (Department of Cardiovascular, Respiratory and Metabolic Medicine, van de Universiteit van Kagoshima in Japan) de naam naar WAON-therapie om het te onderscheiden van de traditionele thermische therapieën (welke vaak worden ingezet bij een plaatselijke behandeling voor kanker). Sindsdien ontstond er veel bekendheid voor WAON-therapie, zowel in eigen land en in het buitenland. Het woord “WAON” is een term die de dokter bedacht, en het heeft de vrij vertaalde betekenis uit het Japans van “kalmerend en warmte.”

Zoals de naam aangeeft, is WAON-therapie veilig en vrij van eventuele nadelige effecten. Het is met uitstek geschikt voor mensen die lijden aan diverse soorten hardnekkige chronische ziekten en mensen die zich moeilijk kunnen bewegen als gevolg van complicaties bij bot- en gewricht ziekten, stoornissen in de cerebrale weefsels, en zo verder. De meeste van deze mensen hebben vanwege van hun fysieke beperking geen kans om d.m.v. excessieve lichaamsbeweging uitbundig te kunnen zweten. WAON-therapie helpt hen om verfrissend te kunnen zweten, met als resultaat; een verbeterde samenhang van verschillende zaken zoals stemming, eetlust, slaap, en normale stoelgang; ja zelfs om verlichting te brengen vanuit een gedeprimeerde mentale staat. Of het nu de Westerse geneeskunde of traditionele Aziatische geneeskunde betreft, patiënten worden tijdens hun behandeling meestal gedwongen uitzichtloos geduldig te zijn als ook om pijn te verdragen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. WAON-therapie is echter comfortabel, brengt kleur in het leven van de patiënten en maakt ze weer aan het glimlachen. Inderdaad, het is een therapie die warm en rustgevend is.

WOAN-therapie wordt als volgt uitgevoerd: gedurende 15 minuten staan patiënten in een droge lange golf ver-infrarood sauna, die gelijkmatig wordt opgewarmd tot 60 graden Celsius, vervolgens worden ze op een bed geplaatst om 30 minuten uit te rusten onder een warmte deken en tot slot, mondelinge hydratatie met water om het verloren vocht als gevolg van transpiratie te compenseren. Met een 15 minuten durende droge sauna gehandhaafd op 60 graden Celsius, verhoogt de diep-lichaamstemperatuur 0,8 tot 1,2 graden Celsius. Deze stijging van ongeveer 1.0 graad Celsius van de kern-lichaamstemperatuur is veilig en vrij van bijwerkingen, en vertoont een therapeutische werking. WAON-therapie verbetert de vasculaire functie in het hele lichaam. Het verwijdt slagaders en aders, laat vasculaire weerstand afnemen en vermindert cardiale preload en afterload, met als resultaat een verhoging van lijn volume en cardiale output als ook een bevordering van de bloedsomloop.

WAON-therapie verbetert vasculaire endothelial functie en heeft gevolgen voor angiogenese. Het duidelijk intensiveert de productie van salpeterzuur koolmonoxide (Nee), die nauw verwant is aan deze acties, en warmte schok eiwit, dat een soort van stress is geïnduceerde eiwit dat gebruik maakt van een biologische afweermechanisme. Dit betekent dat Waon therapie heeft anti-atherogene actie, systematische bloedstroom te verhogen en aldus levering nodig voeding — zuurstof — aan elk van de organen cellen. Dit is de reden waarom Waon therapie klinisch van toepassing op een brede manier is, en opmerkelijke effecten toont op verlichten en het voorkomen van vele soorten hardnekkige ziekten.

Vijfentwintig jaar zijn verstreken sinds ik begon de ontwikkeling van Waon therapie. Tot nu toe hebben ik vele feiten door middel van een aantal klinische studies en projecten van fundamenteel onderzoek ontdekt. Ik heb eigenlijk ervaren een aantal verrassende gevallen waarin Waon therapie hielp patiënten herstellen van hardnekkige ziekten die resistent aan conventionele therapieën zoals drug interventie waren. Een paar te noemen: chronisch hartfalen, waarin de patiënt niet vrijkomen uit het ziekenhuis als gevolg van ernstige hartfalen thats behandelbare met harttransplantatie; perifere arteriële ziekte, die wordt behandeld met lagere-ledemaat amputatie als gevolg van hardnekkige zweren en pijnlijke pijn; chronische vermoeidheidssyndroom, waardoor patiënten terug te keren naar de samenleving als gevolg van onverklaarde ernstige vermoeidheid; chronische pijn of fibromyalgie syndroom, die patiënten voor langere perioden treft; en zo verder. Toe te voegen of Waon therapie te combineren met traditioneel gevestigde behandelingen, met inbegrip van farmacologische behandeling, worden significante therapeutische effecten weergegeven.

Hedendaagse medische diensten worden beoefend op basis van elk van de inwendige organen, en afdelingen van de diagnose en behandeling voor alle soorten organen en lichaamssystemen zijn ingesteld op elke algemene ziekenhuis, met inbegrip van universitaire ziekenhuizen. Medische dienst feitelijk in elk van deze gespecialiseerde gebieden wordt verleend. In tegenstelling tot dit, Waon therapie is niet een orgaan- of systeem-specifieke behandeling. Het bevordert vasculaire functie en neoangiogenesis van het hele lichaam om de totale omloop van het bloed, en dus het kan samenwerken met elke behandeling departement orgel of lichamelijk systeemcategorie. Bovendien, Waon therapie corrigeert centrale en perifere autonome zenuwen en neuro-humorale factoren (hormonale activiteit), activeert autoimmuniteit en biologische afweermechanismen en kalmeert zowel het hart en de geest aan patiënten voorzien van zowel fysieke en mentale verfrissing. Inderdaad, het is een holistische medische zorg. Waon therapie, daarom, is niet alleen een effectieve methode voor de behandeling van verschillende soorten hardnekkige ziekten maar ook kan vertragen de progressie van ziekten als de behandeling wordt toegepast in een vroeg stadium. Bovendien, het zal voorkomen oorzakelijke ziekten en is effectief in het herstellen van gezondheid voor iedereen.

In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethoden is Waon therapie een innovatieve benadering van behandeling. Japan heeft de hoogste levensverwachting in de wereld, en dit verschijnsel zal blijven vooruitgang in een ultra leeftijd samenleving. De aard van de medische zorg moeten dergelijke een leeftijd maatschappij is holistic geneeskunde. Het zou ideaal zijn als het leven van elke persoon in het land werd afgesloten met een gevoel van tevredenheid na een lang leven, en elke persoon die leefde met behoud van hun persoonlijke kwaliteit van het leven tot het opstellen van hun laatste adem. Wij roepen deze ideale maatschappij een sociale wereld met een gelukkig lang leven. Om te beseffen dat een dergelijke wereld, wordt medische zorg voor een gelukkig lang leven noodzakelijk. In juli 2012, gezondheid Japan 21 (2nd edition) werd uitgevoerd door het ministerie van gezondheid, arbeid en welzijn van Japan, en goede gezondheid en een lang leven als een nationaal beleid worden gepromoot. Goede gezondheid en een lang leven, onnodig te zeggen, zijn prachtig voor iedereen, maar goede gezondheid zal worden geschaad ooit, en mensen hebben om te ervaren een periode van verzorging voor het einde van het leven. Het kan worden gezegd dat een leven bevredigend was als de persoon de periode ervaren kon ontvangen verzorgingszorg in geluk. Waon therapie niet alleen bevordert goede gezondheid en een lang leven, maar draagt ook bij tot een vervuld tijd in verpleegkundige zorg. Waon therapie is een benadering die zal worden groot nieuws voor ouderen die op lange termijn moet zorg, verpleging en voor mensen met ernstige ziekten. Het is werkelijk medische zorg voor een gelukkig lang leven.

Waon therapie is veilig, zeer kosteneffectief, en is een soort uitvoerige behandelingsmethode voor patiënten vanwege haar rustgevende macht en het feit dat het een verfrissend positief transpiratie wordt gevraagd. Het is verschillend van traditionele behandelingsmethoden, die met pijn en de noodzaak voor geduld komen. Ik denk Waon therapie zal uitgroeien tot een nieuwe behandelingsmethode voor de 21ste eeuw, en zal komen als echt goed nieuws voor zoveel patiënten mogelijk samen met hun familieleden.

Wetenschappelijke studies

2015

Amano K, Yanagihori R, Tei C.
Waon Therapy is Effective as the Treatment of Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome
J Jpn Soc Balneol Climinal Phys Med 2015; 78:285-302

Soejima Y, Munemoto T, Masuda A, Uwamoto Y, Miyata M, Tei C.
Effects of waon therapy on chronic fatigue syndrome: a pilot study
Intern Med 54. 2015;54:333-8,

2012

Miyauchi T, Miyata M, Ikeda Y, Akasaki Y, Hamada N, Shirasawa T, Furusho Y, Tei C.
Waon therapy upregulates Hsp90 and leads to angiogenesis through the Akt-endothelial nitric oxide synthase pathway in mouse hindlimb ischemia.
Circ J. 2012; 76: 1712-21.

2011

Kuwahata S, Miyata M, Fujita S, Kubozono T, Shinsato T, Ikeda Y, Hamasaki S, Kuwaki T, Tei C.
Improvement of autonomic nervous activity by Waon therapy in patients with chronic heart failure.
J Cardiol 2011; 57: 100-106.

Fujita S, Ikeda Y, Miyata M, Shinsato T, Kubozono T, Kuwahata S, Hamada N, Miyauchi T, Yamaguchi T, Torii H, Hamasaki S, Tei C.
Effect of Waon therapy on oxidative stress in chronic heart failure.
Circ J 2011; 75: 348-356.

2010

Shinsato T, Miyata M, Kubozono T, Ikeda Y, Fujita S, Kuwahata S, Akasaki Y, Hamasaki S, Fujiwara H, Tei C.
Waon therapy mobilizes CD34+ cells and improves peripheral arterial disease.
J Cardiol 2010; 56: 361-366.

Sohn IS, Cho JM, Kim WS, Kim CJ, Kim KS, Bae JH, Tei C.
Preliminary clinical experience with Waon therapy in Korea: safety and effect.
J Cardiovasc Ultrasound 2010; 18: 37-42.

Miyata M, Tei C.
Waon therapy for cardiovascular disease: innovative therapy for the 21st century.
Circ J 2010; 74: 617-621.

Miyata M, Tei C.
Beneficial effect of Waon therapy on peripheral arterial disease.
Foot Ulcers: Causes, Diagnosis, and Treatments 2010; 297-305.

2009

Miyata M, Tei C.
Pleiotropic effect of Waon therapy.
Japan Medical Association Journal 2009; 52: 191-193.

Kihara T, Miyata M, Fukudome T, Ikeda Y, Shinsato T, Kubozono T, Fujita S, Kuwahata S, Hamasaki S, Torii H, Lee S, Toda H, Tei C.
Waon therapy improves the prognosis of patients with chronic heart failure.
J Cardiol 2009; 53: 214-218.

Basford JR, Oh JK, Allison TG, Sheffield CG, Manahan BG, Hodge DO, Tajik AJ, Rodeheffer RJ, Tei C.
Safety, acceptance, and physiologic effects of sauna bathing in people with chronic heart failure: a pilot report.
Arch Phys Med Rehabil 2009; 90: 173-177.

2008

Matsushita K, Masuda A, Tei C.
Efficacy of Waon therapy for fibromyalgia.
Intern Med 2008; 47: 1473-1476.

Miyata M, Kihara T, Kubozono T, Ikeda Y, Shinsato T, Izumi T, Matsuzaki M,Yamaguchi T, Kasanuki H, Daida H, Nagayama M, Nishigami K, Hirata K, Kihara K, Tei C.
Beneficial effects of Waon therapy on patients with chronic heart failure: Results of a prospective multicenter study.
J Cardiol 2008; 52: 79-85.

Umehara M, Yamaguchi A, Itakura S, Suenaga M, Sakaki Y, Nakashiki K, Miyata M, Tei C.
Repeated Waon therapy improves pulmonary hypertension during exercise in patients with severe chronic obstructive pulmonary disease.
J Cardiol 2008; 51: 106-113.

2007

Tei C.
Waon therapy: soothing warmth therapy.
J Cardiol 2007; 49: 301-304.

Kisanuki A, Daitoku S, Kihara T, Otsuji Y, Tei C.
Thermal therapy improves left ventricular diastolic function in patients with congestive heart failure: A tissue doppler echocardiographic study.
J Cardiol 2007; 49: 187-191.

Tei C, Orihara K, Fukudome T.
Remarkable efficacy of thermal therapy for Sjogren syndrome.
J Cardiol 2007; 49: 217-219.

Tei C, Shinsato T, Miyata M, Kihara T, Hamasaki S.
Waon therapy improves peripheral arterial disease.
J Am Coll Cardiol 2007; 50: 2169-2172.

Ikeda Y, Miyata M, Tei C.
Thermal therapy for patients with chronic heart failure.
Nippon Rinsho.
Japanese journal of clinical medicine 2007; 65 Suppl 5: 273-279.

2006

Tei C, Shinsato T, Kihara T, Miyata M.
Successful thermal therapy for end-stage peripheral artery disease.
J Cardiol 2006; 47: 163-164.

Akasaki Y, Miyata M, Eto H, Shirasawa T, Hamada N, Ikeda Y, Biro S, Otsuji Y, Tei C.
Repeated thermal therapy up-regulates endothelial nitric oxide synthase and augments angiogenesis in a mouse model of hindlimb ischemia.
Circ J 2006; 70: 463-470.

Masuda A, Hattanmaru M, Tei C.
Repeated thermal therapy improves outcomes in patients with chronic pain.
International Congress Series 2006; 1287: 298-303.

2005

Masuda A, Koga Y, Hattanmaru M, Minagoe S, Tei C.
The effects of repeated thermal therapy for patients with chronic pain.
Psychother Psychosom 2005; 74: 288-294.

Masuda A, Nakazato M, Kihara T, Minagoe S, Tei C.
Repeated thermal therapy diminishes appetite loss and subjective complaints in mildly depressed patients.
Psychosom Med 2005; 67: 643-647.

Ikeda Y, Miyata M, Fukudome T, Shinsato T, Kubozono T, Kihara T, Tei C.
Thermal therapy for chronic heart failure.
Respiration and Circulation 2005; 53: 619-624.

Ikeda Y, Biro S, Kamogawa Y, Yoshifuku S, Eto H, Orihara K, Yu B, Kihara T, Miyata M, Hamasaki S, Otsuji Y, Minagoe S, Tei C.
Repeated sauna therapy increases arterial endothelial nitric oxide synthase expression and nitric oxide production in cardiomyopathic hamsters.
Circ J 2005; 69: 722-729.

Masuda A, Kihara T, Fukudome T, Shinsato T, Minagoe S, Tei C.
The effects of repeated thermal therapy for two patients with chronic fatigue syndrome.
J Psychosom Res 2005; 58: 383-387.

2004

Kihara T, Biro S, Ikeda Y, Fukudome T, Shinsato T, Masuda A, Miyata M, Hamasaki S, Otsuji Y, Minagoe S, Akiba S, Tei C.
Effects of repeated sauna treatment on ventricular arrhythmias in patients with chronic heart failure.
CircJ 2004; 68: 1146-1151.

Masuda A, Miyata M, Kihara T, Minagoe S, Tei C.
Repeated sauna therapy reduces urinary 8-epi-prostaglandin F2α.
Jpn Heart J 2004; 45: 297-303.

2003

Biro S, Masuda A, Kihara T, Tei C.
Clinical implications of thermal therapy in lifestyle-related diseases.
Exp Biol Med 2003; 228: 1245-1249.

2002

Ikeda Y, Biro S, Kamogawa Y, Yoshifuku S, Kihara T, Minagoe S, Tei C.
Effect of repeated sauna therapy on survival in TO-2 cardiomyopathic hamsters with heart failure.
Am J Cardiol 2002; 90: 343-345.

Kihara T, Biro S, Imamura M, Yoshifuku S, Takasaki K, Ikeda Y, Otuji Y, Minagoe S, Toyama Y, Tei C.
Repeated sauna treatment improves vascular endothelial and cardiac function in patients with chronic heart failure.
J Am Coll Cardiol 2002; 39: 754-759.

2001

Imamura M, Biro S, Kihara T, Yoshifuku S, Takasaki K, Otsuji Y, Minagoe S, Toyama Y, Tei C.
Repeated thermal therapy improves impaired vascular endothelial function in patients with coronary risk factors.
J Am Coll Cardiol 2001; 38: 1083-1088.

Ikeda Y, Biro S, Kamogawa Y, Yoshifuku S, Eto H, Orihara K, Kihara T, Tei C.
Repeated thermal therapy upregulates arterial endothelial nitric oxide synthase expression in Syrian golden hamsters.
Jpn Circ J 2001; 65: 434-438.

1996

Tei C, Tanaka N.
Thermal vasodilation as a treatment of congestive heart failure: a novel approach.
J Cardiol 1996; 27: 29-30.

Tei C, Tanaka N.
Comprehensive therapy for congestive heart failure: a novel approach incorporating thermal vasodilation.
Intern Med 1996; 35: 67-69.

1995

Tei C, Horikiri Y, Park JC, Jeong JW, Chang KS, Toyama Y, Tanaka N.
Acute hemodynamic improvement by thermal vasodilation in congestive heart failure.
Circulation 1995; 91: 2582-2590.

1994

Tei C, Horikiri Y, Park JC, Jeong JW, Chang KS, Tanaka N, Toyama Y.
Effects of hot water bath or sauna on patients with congestive heart failure: acute hemodynamic improvement by thermal vasodilation.
J Cardiol 1994; 24: 175-183.

1991

Tei C.
A new cardiac rehabilitation: A thermal vasodilation therapy by sauna and hot water bating for congestive heart failure.
Proceedings of Xth International Sauna Congress 1991; 125-128.