Infrarood Gezondheid Top Menu

 • infrarood thermomatten

Jade en Toermalijn bij Infrarood therapie

Jade

Een stukje jade is een zeldzame schat en bevat meer dan 30 soorten mineralen, sporenelementen die nuttig zijn voor het menselijk lichaam, denk hierbij aan magnesium, chlorofyl, selenium, calcium etc. Jade heeft net als Toermalijn en Amethist de unieke eigenschappen dat wanneer het verwarmd wordt, het lange golven infrarood warmte afgeeft in de frequenties tussen de 8 en 14 Microns (Nanometer). Deze golfbewegingen resoneren optimaal met de infrarood warmte in de cellen van het menselijk lichaam. Jade en infraroodwarmte geven het menselijk lichaam energie, dragen bij aan een betere bloedcirculatie, stofwisseling en helpen afvalstoffen af te voeren.

De Jade stenen op de infrarood Thermomat geven minimaal 150 negatieve ionen per steen af. De Infrarood Thermomat Jade | size: L – Is belegd met 552 jade stenen en geeft dus minimaal 82.800 Negatieve Ionen af.

Toermalijn

Toermalijn kristallen hebben unieke eigenschappen, Toermalijn kristallen zijn piëzo-elektrisch (geven een pyro-elektrisch effect), wat betekent dat als een kristal verhit of samengedrukt, verschillende elektrische ladingen worden gevormd aan de beide uiteinden van het kristal. Zo ontstaat een elektrische potentiaal. Als er een externe elektrische potentiaal op het kristal wordt uitgevoerd, vibreert het. Toermalijn heeft net als Jade en Amethist de unieke eigenschappen dat wanneer het verwarmd wordt, het lange golven infrarood warmte afgeeft in de frequenties tussen de 8 en 14 Microns (Nanometer).
Deze golfbewegingen resoneren optimaal met de infrarood warmte in de cellen van het menselijk lichaam. Jade en infraroodwarmte therapie geven het menselijk lichaam energie, dragen bij aan een betere bloedcirculatie, stofwisseling en helpen afvalstoffen af te voeren.

De Tourmalium stenen op de infrarood Thermomat geven minimaal 200 negatieve ionen per steen af. De Infrarood Thermomat Tourmalium | size: L – Is belegd met 552 tourmalium stenen en geeft dus minimaal 110.400 Negatieve Ionen af.

Jade of Toermalijn (Tourmalium), wat moet ik kiezen?

Dit is vaak persoonlijk en meestal een kwestie van voorkeur. Sommige mensen hebben een voorkeur voor Jade omdat ze bekend zijn met de helende eigenschappen van Jade. Andere geven de voorkeur aan een mat met Tourmalium stenen omdat deze meer negatieve ionen produceren. Toch zijn de mensen met beide typen mat tevreden over het effect en resultaat. Ja, de Tourmalium thermomat produceert meer negatieve ionen (werkt iets beter op de luchtwegen) en geeft een iets meer subtiele prikkelende warmte, en als je lichaam niet overgevoelig is, dan is deze mat aan te raden bij een ontgifting proces. Echter, sommige mensen vinden de Jade thermomat een zachtere warmte afgeven en plezieriger om een langere tijd op te liggen. Voor andere maakt het allemaal niet uit, zolang het maar werkt. Ik denk ook dat iemands voorkeur meestal bepalend is voor de bevinding als ik eerlijk mag zijn. Hou wel rekening dat het bij een nieuwe mat een aantal dagen duurt voordat de nieuwe mat geur verdwenen is, meestal duurt dat hij de Tourmalium een paar dagen langer dan bij de Jade thermomat. Daarna heeft u er voor jaren plezier van. Toch, je kunt de mat na ontvangst al meteen gebruiken.

Infrarood therapie draagt bij aan:

 • Een verbeterde bloedcirculatie in het lichaam.
 • Het afbreken en uitscheiding van schadelijke afvalstoffen in het bloed, organen, en vet (ontgifting-detox)
 • Verstoring van de verspreiding van bacteriën en schimmels die schadelijk zijn voor het lichaam
 • Zuivering van vervuilde lucht
 • Het verhogen van het celmetabolisme
 • Verlichting bij reumatische pijnen
 • De schildklier te reguleren
 • Ontspanning en ondersteuning bij rug- en nekpijn klachten
 • Een goede Cholesterol balans
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Regulering van de bloeddruk (Hoge en Lage)
 • Verlichting bij Fibromyalgie pijnen en CVS symptomen
 • Ondersteuning bij zenuwpijn, slijmbeursvliesontsteking, tennis elleboog etc.
 • Stress en vermoeidheid
 • Minder tot geen last meer van koude handen en voeten
 • Vrijstelling van Seasonal Affective Disorder (SAD)
 • Snellere genezing bij verstuikingen, kneuzingen en spierpijn
 • Minder zwelling en ontstekingspijn
 • Verminderde stijfheid
 • Vele andere vormen van pijnbestrijding
 • Veel andere niet benoemde voordelen

Wat gebeurt er bij infrarood therapie

1. Bevorderen van de bloedcirculatie. Het liggen op een lange golf Infrarood Thermomat is een passieve ontspanning therapie die helpt de bloedvaten te verwijden, bloedcirculatie te bevorderen en de hemapoietic functie (bloedcellen generatie) te verbeteren. Dit kan resulteren in een verbeterde celdeling, gezondere en sterkere aanmaak van nieuwe weefsels en vitaler leven.

2. Verminderd vermoeidheid en verbeterd de kwaliteit slaap. Het liggen op een lange golf Infrarood Thermomat verbetert het plaatselijk elektro-magnetische-proces; elektronenoverdracht, regulatie van het centrale zenuwstelsel, deblokkeren van zenuwen en cerebrale meridianen, het stabiliseren van de cerebrale druk en normaliseren elektro-encefalogram (EEG) (hersengolven). Infrarood therapie kan een belangrijke rol spelen om (chronische) vermoeidheid en stress te verminderen en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

3. Verbeterd lichamelijke immuniteit. De Infrarood Thermomat kan de immuniteit tijdens de bio-cycli van het menselijk lichaam vergroten en het lichaam helpen zich te ontdoen van afvalstoffen en zware metalen. Het zal de lichaamsweerstand aanzienlijk verbeteren en helpen in het voorkomen van verkoudheden, griepjes en ziekten.

4. Ontlast menstruatiepijn. Het liggen op een lange golf Infrarood Thermomat heeft ook een sedatief effect, helpt te (pijn-gevoelige neuronen) ontspannen en geeft aanzienlijke verlichting bij menstruele krampen en vergezeld ziektebeeld.

5. Ontlast en beschermd bij geriatrische problemen. De Infrarood Thermomat kan een goede rol spelen in de preventie en bestrijding van de diverse ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes en hart-en vaatziekten. Infrarood warmte verwijdt de bloedvaten, maakt het bloed dunner en helpt ongezonde bloedvaten te herstellen, het versneld de bloedsomloop en stofwisseling, versterkt bloedtoevoer, verlaagt en reguleert de bloeddruk en verminderd de belasting van het hart. Verder stimuleert en reguleert de infraroodwarmte de schildklier daar waar mogelijk.

6. Verbetert en verminderd een slechte doorbloeding veroorzaakt door lucht, vocht en kou in het lichaam. De lange golf infrarood warmte van de Infrarood Thermomat zal diep doordringen en stagnatie in de doorbloeding veroorzaakt door overtollige vocht en lucht in het lichaam verminderen. Het helpt lumbale pijn snel te verlichten en koude handen en voeten behoren tot verleden tijd.

7. Boost up de fysieke kracht en vertraag het verouderingsproces. Een Infrarood Thermomat zal een goede rol spelen bij de de zuurstof en voedingstoffen aanvoer door het bloed, het verbetert de bloedsomloop, versterkt de lichaamskracht en vertraagt het verouderingsproces van het lichaamsweefsel.