Infrarood Gezondheid Top Menu

Vergelijking Thermomat en Sauna

Vergelijking Thermomat en Sauna

Vergelijking Thermomat en Sauna

  • In een infrarood sauna mag men maximaal 30 min. verblijven, dit omdat langer niet goed is voor de hersenen (opwarmen boven koortstemperatuur kan schadelijk worden voor de hersenfunctie). Op een Infrarood Thermomat mag men langer liggen en wanneer gewenst desnoods ook slapen zodat het therapeutische effect langer en dieper kan doorwerken (men mag natuurlijk niet het hoofd op de stenen plaatsen, en dient bij slapen ook geen hoge temperaturen te gebruiken).
  • Wanneer men op de infrarood mat ligt is men meer ontspannen dan wanneer men in de sauna zit. Het lichaam kan in liggende houding (ontspanningstoestand) makkelijker therapie aanvaarden en opnemen.
  • De Infrarood Thermomat is ideaal, zowel voor thuisgebruik als op therapeutische basis (niet aan een specifieke ruimte gebonden).
  • De Infrarood Thermomat is compacter en gemakkelijk in gebruik en onderhoudt.
  • De Infrarood Thermomat is veel goedkoper dan een sauna (far, near or full-spectrum infrared).
  • Veel goedkoper in verbruik: maximaal 150 watt tegenover de minimaal 3000 tot wel 7000 watt van een infrarood sauna.
  • De Infrarood Thermomat is gemakkelijk te vervoeren en mee te nemen op reis.
  • De Infrarood Thermomat kan op bed, in de bank, op de stoel of in de caravan worden gebruikt.
  • De Thermomat neemt veel minder ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen.

Vitaal en Gezond met infrarood warmte therapie

Het gebruik van een Infrarood Thermomat heeft in veel gevallen een diepere therapeutische werking dan een sessie in een droge infrarood cabine of een traditionele sauna. Dit omdat de opgewarmde mineraalstenen door direct lichamelijk contact, lange golven infrarode warmtestraling afgeven welke in een relatief korte tijd tot wel tot 12 cm diep in het lichaam doordringen (daar waar de near-infrared sauna warmtestraling maar tot 6 mm diep gaat). Verder is een Infrarood Thermomat erg praktisch en gemakkelijk in gebruik; uitpakken, aansluiten, temperatuur instellen en liggen maar. Doe uzelf een plezier en investeer vandaag nog in uw gezondheid. Ervaar de aangename warmte en gezondheidsvoordelen thuis of op reis wanneer het u uitkomt.

Vraag advies

Als je overweegt om een Infrarood Thermomat of infraroodsauna te gebruiken om je gezondheidstoestand te verbeteren of om je pijn te verlichten, vraag dan voor alle zekerheid eerst advies aan je huisarts of therapeut (helaas gebiedt mij te zeggen dat niet alle getrainde professionals volledig op de hoogte zijn van wat infrarood warmte voor mensen kan betekenen). Of een Infraroodsauna of Thermomat gezond voor je is, hangt af van je specifieke situatie. Het kan zijn dat het bij jouw specifieke medische toestand niet aangeraden is om je lichaam aan warmte bloot te stellen. Ook is hevige warmte mogelijk af te raden als je bepaalde geneesmiddelen gebruikt.

Vergelijking Thermomat en Sauna