Infrarood Gezondheid Top Menu

  • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

Infrarood veilig of gevaarlijk?

Infrarood veilig | Is infrarood licht/warmte nou veilig of gevaarlijk? Dit zijn vragen die de oriënterende mens wel eens bezig houden. Het antwoord is, dat infrarood warmte/licht bij verstandig gebruik juist heilzaam is en vooral niet gevaarlijk. Infrarode straling is een vorm van elektromagnetische straling met een langere golflengte en heeft minder energie per foton dan zichtbaar of ultraviolet licht. Doorsnee genomen zal het dus minder schadelijk zijn dan de energierijkere lichtsoorten.

Infrarood straling/licht/warmte is dus eigelijk volkomen ongevaarlijk. Dit staat in tegenstelling tot de UV-straling van de zon of wanneer deze door een kunstmatige bron wordt opgewekt. Het is een gegeven, dat wanneer we aan teveel UV-licht/straling worden blootgesteld, dit (huid)schade zal veroorzaken. Deze schadelijke straling komt in het infraroodspectrum van de zon niet voor. Bij infraroodlampen van de sauna (near/fir en full-spectrum) als ook warmtetherapie d.m.v. thermomatten en infrarood dekens komt dit type straling ook niet voor. Bij oudere type ver-infrarood sauna’s werden voorheen wel schadelijke hoeveelheden EMF (electro magnetic fields) geproduceerd, maar bij de nieuwere typen is dit verwaarloosbaar. De schadelijke impact van deze EMF viel echter in het niet tegenover de gezondheidsvoordelen van een sauna sessie.

infrarood-veilig-gevaarlijk-gezondheidBij infrarood-warmte geld automatisch dat als het onplezierig warm wordt je automatisch verkoeling gaat zoeken. Alles wat warm wordt produceert straling, we kunnen deze straling niet zien maar alleen voelen. Het menselijk lichaam, de kachel, een warme kop melk, alles produceert of reflecteert infrarood-warmte. Zolang het behaaglijk is kunnen we er ons voordeel mee doen. Infrarood in de frequentie 9-14 nm harmoniseert optimaal met het menselijk gestel.

Water drinken en infrarood warmte

Als je met regelmaat gebruikt maakt van een infrarood sauna, infrarood mat of een infrarood deken zul je meer zweten dan normaal (hogere lichaamstemperaturen). Het is dan ook van belang om meer water te drinken. Drink echter niet te veel in een keer en het verspreid over de dag. infrarood veilig

Veel mensen drinken veel te weinig water. Dit kan leiden tot een chronisch water tekort. Het kan resulteren in: uitdroging, een onnodig gerimpelde huid, prikkelbaarheid, hoofdpijn en vele andere gezondheidsproblemen. Niet iedereen heeft evenveel water nodig. Iemand die zware fysieke bezigheden heeft, produceert meer lichaamswarmte en verbruikt daardoor meer lichaamsvocht dan iemand die lichamelijk minder actie onderneemt.

Water drinken en Afvalstoffen

Water drinken is erg belangrijk om het lichaam te helpen overgebleven en vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Het afvoeren gebeurt via de vitale organen zoals de nieren, onze ontlasting en het lymfatische systeem met o.a. de zweetklieren. Om de conditie van ons lichaam te optimaliseren en de huid-conditie te verbeteren, wordt aangeraden tijdens het infrarood kuren minimaal 2 liter per dag te drinken zonder daarbij andere vloeistoffen zoals koffie en thee op te tellen.