Infrarood Gezondheid Top Menu

 • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

Hoeveel Bicarbonaat te gebruiken

In de huidige wereld van de reguliere geneeskunde, zal de overheid en inspectiedienst niet toestaan dat bedrijven die producten verkopen, medische claims maken over hun producten, tenzij ze zijn getest tegen hoge kosten (d.m.v. dubbelblind studies etc.) en als geneesmiddel zijn goedgekeurd en geregistreerd. Maar dit was niet altijd het geval, zoals we kunnen zien uit de informatie dat afkomstig is uit het hoofdstuk van een boekje dat in 1924 gepubliceerd werd door de Arm & Hammer Soda Company. Op pagina 12 van het boekje deelt het bedrijf het volgende mede: “De bewezen waarde van Arm & Hammer baking soda (baksoda) als therapeutisch middel wordt verder aan de dag gelegd door de volgende aanwijzingen van een prominente arts genaamd Dr. Volney S. Cheney in een brief aan de Kerk & Dwight Company.

“In 1918 en 1919, terwijl de strijd tegen de ‘Griep’ met de US Public Health Service in volle gang was, kwam het onder mijn aandacht dat iemand die grondig gealkaliseerd was met natrium bicarbonaat zelden vatbaar werd voor de ziekte, dit in tegenstelling tot zij die dit niet hadden ondergaan. En voor diegene die besmet waren geraakt gold, dat zij minder last hadden van koorts en verkoudheid als zij in een vroeg stadium bicarbonaat hadden gebruikt. Ik heb sinds die tijd alle gevallen van ‘Verkoudheid,’ Influenza en LaGripe eerst behandeld door het geven van een royale doses zuiveringszout. In de meeste gevallen waren binnen 36 uur de symptomen volledig geweken.

Verder, zowel in huiselijke kring als ook bij de Woman’s Clubs en Parent-Teachers Associations ‘, heb ik gepleit voor het gebruik van zuiveringszout als een preventief middel tegen “verkoudheid”, dit had als gevolg dat er gerapporteerd werd dat diegene die ‘soda’ tot zich namen niet ziek werden, terwijl bijna iedereen in hun omgeving wel de griep kreeg.

Aanbevolen doseringen van de Arm en Hammer Company voor verkoudheid en influenza terug in 1925 waren:

 • Tijdens de eerste dag neemt men zes maal een dosis van een halve theelepel bicarbonaat in een glas water (kamertemperatuur), met ongeveer een pauze van twee uur er tussen.
 • Tijdens de tweede dag nemen vier maal een dosis van een halve theelepel soda in glas water (kamertemperatuur), op dezelfde tijdstippen.
 • Tijdens de derde dag nemen twee maal een dosis van een halve theelepel soda in een glas water ’s morgens en’ s avonds, en daarna een half theelepeltje in glas water elke ochtend tot verkoudheid en griep is genezen.

Terwijl ik aan het lezen was over de natriumbicarbonaat remedie voor griep, verkoudheid en keelpijn belde een vriendin mij op en vertelde dat ze griep had en zich uiterst beroerd voelde. Ik vertelde haar de remedie te proberen. Na een paar uur belde ze weer op dat ze zich al veel beter voelde, ze was stom verbaasd. Ze was tenslotte brak wakker geworden, voelde zich daarvoor nog ellendig, kon nauwelijks praten en had zich al ingesteld op een paar dagen uitzieken. De volgende dag is ze gewoon weer aan het werk gegaan.

Het beste resultaat voor het gebruiken van Bicarbonaat

De beste resultaten met Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) bij oraal gebruik worden bereikt wanneer u een aantal eenvoudige regels in acht neemt. Materia Medica, farmacologie en Therapeutics (Bastedo, Pagina 88) geeft verduidelijking en schetst deze regels als volgt:

 • Het effect van een alkali in de maag zal variëren afhankelijk van de aard van de maaginhoud op het tijdstip van toediening. In de rustperiode (nadat de maaltijd in de maag is verteerd) zal Natriumbicarbonaat alleen slijm oplossen en wordt dan direct geabsorbeerd als bicarbonaat in het bloed, dit zal de alkalische waarde rechtstreeks verhogen.
 • Tijdens de spijsvertering periode vermindert bicarbonaat de afscheiding van maagsap, neutraliseert het een deel van het zoutzuur, laat het kooldioxide gassen vrijkomen en wordt het geabsorbeerd als natriumchloride.
 • In geval van fermentatie of ‘zure maag’ kan het organische zuren neutraliseren, resulterend in de ontspanning en opening van de krampachtig gesloten pylorus (de opening tussen de maag en de dunne darm); terwijl het tegelijkertijd fungeert om flatulentie te bedwingen (ophoping van gas in de maag en darmen).

Het tijdstip van toediening moet daarom gekozen met een bepaald doel. Meestal voor de hyperchlorhydria (de periode van verhoogd maagzuur), één uur of twee uur na de maaltijd.

 • Bij hyperacidity (zuur dyspepsie), tijdens fermentatie processen zal een dosis een uur voor de maaltijd de neiging hebben om de maag op de volgende maaltijd voor te bereiden; soms is onmiddellijk na het eten al een dosis noodzakelijk, vanwege abnormale zuur vorming die al begonnen is aan het begin van de maaltijd. Voor de gemiddelde persoon wordt dit een half uur na de maaltijd aanbevolen.
 • Een dosis voor het slapengaan heeft invloed op de vroege ochtend zuurgraad en reinigt de maag van overtollig zuur en slijm tijdens de slaap en voor het ontbijt.

Wanneer men bicarbonaat wilt nemen zal men de soda moeten oplossen in lauw water.

Dit is allemaal zeer waardevolle informatie afkomstig van de Arm & Hammer Baking Soda Company. Zij verkopen zuiveringszout dat geen aluminium bevat. Het is duidelijk dat zij al wisten wat ze in hun handen hadden honderd jaar geleden. Het inmiddels langdurige gebruik in de geneeskunde wordt vandaag de dag ook ondersteunt in gepubliceerde medische opvattingen.

Naast de ondersteunende functie bij respiratoire aandoeningen is bicarbonaat van onschatbare waarde bij de behandeling van verslakking en intoxicatie in het spijsverteringskanaal, bij Pyelitis (nierbekken ontsteking), verhoogde zuurgraad in urine, urinezuur stoornissen, reumatische aandoeningen en zuurbranden.

Af en toe een driedaagse kuur van zuiveringszout verhoogt de alkaliteit van het bloed, helpt de eliminatie en verhoogt het weerstandsvermogen van het lichaam tegen alle infectieziekten. Het gebruik van bicarbonaat ‘baksoda’ (geen bakpoeder) reikt inmiddels veel verder dan zelfs Arm & Hammer had kunnen bedenken. Het wordt vandaag de dag zelfs ingezet bij zonnebrand, zweren, pijn, nierziekten, diabetes en kanker.

Hoeveel Bicarbonaat bij oraal gebruik

De exacte instructies voor de hoeveelheid Bicarbonaat bij oraal gebruik:

 • Voeg een halve theelepel toe aan 1/2 glass water elke 2 uur, of zoals aangegeven door de dokter.
 • Neem de halve theelepel bicarbonaat (nauwkeurig afgemeten) en los deze volledig op in het water.

Neem niet meer dan de volgende voorgeschreven doseringen over een tijdsspan van 24 uur:

 • Bij volwassenen; zeven maal per dag een halve theelepel.
 • Drie maal per dag een halve theelepel als je ouder bent dan 60 jaar.

Magnesium chloride

Magnesium chloride is de enige vorm van magnesium waarvan is vastgesteld dat het ons immuunsysteem versterkt. Als men magnesium chloride toevoegt aan het badwater of als men zijn huid insmeert met magnesium olie (Magnesium vlokken opgelost in gedistilleerd water), of het mondeling met natriumbicarbonaat tot zich neemt, zal het immuunsysteem een defensieve boost krijgen en wordt de anti-pathogene factor onmiddelijk vergroot. Het toevoegen van Jodium, Selenium en Vitamine C aan ons dieet en een gezonde blootstelling aan de zon (infrarood) met benodigde dosis vitamine D en we hebben het hart en de drijfveer van een leger aan gezonde enzymatische reacties om ons te beschermen tegen Viral indringers (bacteriën en virussen). De combinatie van Magnesium en Bicarbonaat – wordt in de juiste concentratie gezien als de Ultieme Cocktail voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid.

Vertaald uit een artikel van Dr. Mark Sircus 

Over het algemeen is de stelregel voor het gebruik van bicarbonaat in geval van gezondheidsklachten en ontzuren: 3 weken gebruiken 1 week niet. Mensen met ernstige nierproblemen dienen eerst met hun huisarts te overleggen.

Als u dit interessant vond wilt u ook wel Weten wat een verbeterde bloedcirculatie voor u kan betekenen.