Infrarood Gezondheid Top Menu

 • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

Infrarood Gezondheid

Infrarood Gezondheid | Er is wetenschappelijk vastgesteld dat ver-infrarood licht een onmisbare factor is tijdens het broeden van eieren van insecten, zeeschildpadden, kippen en andere vogels en dieren. Ver-infrarood (Fir/Far-infrared) warmte/licht helpt bij het ontwikkelen van celweefsel, bloedvaten, zenuwen, een skelet, huid en veren. Ver-infrarood licht/warmte is dan ook ongetwijfeld eveneens van grote invloed op de ontwikkeling van het menselijk lichaam. In principe produceert elk warmbloedig lichaam zelf ook infrarood warmte.

Wat doet ver-infrarood (fir/far-infrared)?

Ons lichaam is opgebouwd uit cellen en het belangrijkste ingrediënt in onze cellen is water. Water maakt 65 % tot 70 % van de massa van het menselijk lichaam. De cellen in het lichaam vormen op haar beurt de verschillende organen zoals het hart, de lever, nieren, spijsverteringsorganen, bloedvaten, zenuwen, botten en huid. Net zoals dat ver-infrarood licht/warmte in eieren er voor zorgt dat eiwit en eigeel zich kunnen ontwikkelen tot verschillende organen is de absorptie van ver-infrarood licht in het menselijk lichaam van belang om te activeren, revitaliseren en reactiveren, het draagt bij aan de ontwikkeling, het onderhoudt en de ondersteuning van onze cellen, weefsels en organen.

infrarood gezondheidBij alle organen van het menselijk lichaam speelt de bloedsomloop een zeer belangrijke rol, met name de micro – bloedsomloop. Een goede (micro) bloedsomloop staat aan de basis van een goede gezondheid, want als deze ernstig verslechtert, ontstaan er complicaties en komt de dood onvoorspelbaar dichtbij. Als er problemen in de micro – bloedcirculatie optreden zullen er geleidelijk aan functies en processen die onze vitaliteit in stand houden worden bedreigd met als gevolg diverse aandoeningen.

Ver-infrarood frequenties/straling/golven trillen op een frequentie soortgelijk aan die van het menselijk lichaam, ze kunnen makkelijk tot het lichaam doordringen, de cellen activeren en de micro – bloedsomloop vergroten en stimuleren. Het regelt de bloedstroom en bloed in de bloedvaten die zijn geblokkeerd door bloedstolsels en tegelijkertijd opnieuw de vitale energie in het lichaam. Daarom wordt er gezegd dat ver-infrarood (Fir/Far) de bloedsomloop van het lichaam, en met name die van de micro – bloedsomloop reguleert.

Infrarood en lichaamsprocessen

De verschillende processen in het menselijk lichaam zijn afhankelijk van de aanvoer van voedingsstoffen. Voedingsstoffen worden opgenomen in ons lichaam, worden omgezet tot energie en zijn onmisbaar in ons leven. Tegelijkertijd dienen de afval- en reststoffen, nadat het lichaam heeft gebruikt wat nodig is te worden afgebroken en verwijderd. Dit lichaamsproces is bekend als metabolisme. De stofwisseling van elk individu een indicatie van zijn / haar gezondheid. Willen we een gezond leven belijden, dan moeten we een goede en sterke stofwisseling ontwikkelen en in stand houden.

infrarood en de bloedcirculatieFIR gebied in staat om de bloedsomloop te verbeteren en continu te verheffen van de stofwisseling van het lichaam. Aangezien het transport van de voedingsstoffen in het lichaam afhankelijk bloedsomloop , de verwijdering van metabolische afvalproducten zaken van de verschillende activiteiten in het lichaam is ook afhankelijk van de bloedsomloop . Wanneer de bloedsomloop wordt verbeterd onder invloed van FIR, zal het natuurlijk verbeteren onze stofwisseling. Als zodanig is het tweede voordeel dat FIR voorziet in het menselijk lichaam is de verheffing van het metabolisme waardoor energie en vitaliteit te verbeteren. Een ander voordeel is het verhogen van de immuniteit van ons lichaam tegen ziektes. Dit is onderdeel van de effecten van de verbetering van de micro – bloedsomloop en het metabolisme van het lichaam. Het helpt bij het vertragen van het verouderingsproces, weerstand te verhogen tegen ziekten en verhoogt de levensduur.

Waar zorgt infrarood warmte/straling/licht voor?

Infrarood gezondheid is er voor iedereen en heeft een heel breed spectrum waar het ondersteuning biedt. Hieronder zie je de belangrijkste.

Het bevordert:

 • het herstel
 • Een gezonde huid
 • De doorbloeding
 • De stofwisseling
 • Het ontslakken
 • De bloedsomloop
 • Het psychisch welzijn

Het ondersteunt bij:

 • gespannen spieren
 • Cellulitis
 • Hoofdpijn en migraine
 • Slaapproblemen
 • Stofwisselingsproblemen
 • Voor en na het sporten
 • Verkoudheid
 • Voorhoofdholteontsekingen
 • Reumatische aandoeningen

Klik hier voor meer info over Infrarood warmte en ontgiften.