Infrarood Gezondheid Top Menu

  • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

Ver-Infrarood (Far/ Fir-infrared)

Ver-infrarood stralen (lange golf) maken deel uit van het zonlicht spectrum. Deze stralen zijn onzichtbaar voor het blote oog maar hebben een voedende rol en een grote impact op onze gezondheid.

ver-infraroodOndanks dat we deze infrarood stralen niet met de ogen kunnen waarnemen, kunnen we de (licht)stralen wel degelijk in de vorm van warmte ervaren. De aardse atmosfeer filtert infraroodstralen totdat de stralen variërend tussen 7 tot 14 micron het aardoppervlak veilig kunnen bereiken. Natuurlijk is de zon de meest zichtbare en grootste bron van licht en energie binnen het heelal. Toch bestaan er ook nog andere directe of indirecte bronnen. Zelfs het aardoppervlak is in staat om infrarood warmte (van de zon) tijdelijk op te slaan en geleidelijk af te geven (te ademen), om nog maar te zwijgen over de hitte, licht en straling welke emaneert vanuit het binnenste van de aardkern.

Ver-infrarood warmte is onmisbaar

Tot op de dag van vandaag is de ontwikkeling en voortplanting van alle levensvormen op aarde afhankelijk van ver-infrarood stralen. Net als voor de mens is ver-infraroodlicht voor alle vogels, insecten, schilpadden en andere dieren onmisbaar voor hun voortbestaan.

Vele van deze schepselen broeden hun eieren namelijk uit met behulp van ver-infrarood warmte (in de vorm van lichaamswarmte). Het is onder de invloed van ver-infrarood straling dat dit eenvoudige voortplantingsproces zijn werk kan doen. De transformatie waarbij eiwit en dooier zich mede door ver-infrarood ontwikkelen tot bloedvaten, zenuwen, een skelet, hart, etc., is een magisch proces.

Vele levende wezens op aarde, zowel mensen als dieren zijn in staat om zelf ver-infraroodwarmte te produceren. Bepaalde mineralen zoals toermalijn, jade, amethist geven wanneer deze opgewarmd worden een bepaalde infrarood frequentie af die genezingsprocessen kan stimuleren. Bij de mens straalt het lichaam infrarode energie frequenties uit tussen de 3-50 micron. De intensiteit van ver-infrarood straling hangt samen met hoe gezond we zijn. Het niveau begint te dalen bij verminderde weerstand en ziekte. Als we op een punt zijn aangeland dat we bijna dood gaan zal het ver-infraroodstralings niveau bijna nul zijn.

Interesse in een aangename sessie op een van onze Infrarood Thermomatten?
Bel: 06 451 909 12 voor het maken van een afspraak.

Google+