Infrarood Gezondheid Top Menu

  • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

De ontdekking van Waterstof (Hydrogen)

Hydrogen | In 1766 beschreef Henry Cavendish uit Groot Britannnie de eigenschappen van waterstof in detail voor zijn thesis. Ondanks dat hij de eerste was die waterstof, werd de term waterstof pas in 1779 bedacht door Antoine Lavoisier uit Frankrijk 1779.

De oorsprong van het woord Hydrogen (Waterstof)

“Hydrogen” komt van het Grieks “hydro”(water) en “gennao” (gemaakt van). Het Japanse synoniem voor hydrogen is een combinatie van de twee karakters “sui”(water) en “so”(element). In de duizenden jaren oude Vedas van India, staat het element water als een van de vijf elementen en oerkrachten bekend als Jala. Deze drie oude beschavingen erkende allen lang geleden het belang van waterstof als een belangrijke bouwsteen van het leven.

Wat is Hydrogen?

Hydrogen/Waterstofgas (H2) bevat de kleinste moleculen in het heelal, ongeveer de helft van de grootte van een zuurstofmolecuul. Dit geeft waterstof een hogere cellulaire bio-beschikbaarheid dan welk supplement, medicijn of nutraceutisch product dan ook.

Waterstof kan snel diffunderen tot diep in de cellen en mitochondriën en gemakkelijk door de bloed-hersenbarrière heen gaan. We hebben het over waterstof welke vrij en beschikbaar is en niet gebonden is aan een ander element. Water bestaat uit waterstofmoleculen die verbonden zijn met zuurstof (H2O of H-O-H). Ongebonden waterstof bestaat uit waterstofgas (H2 of H-H), dat in het water kan worden opgenomen.

Het meest voorkomende Element in het Universum

Er wordt geschat dat het Universum voor zo’n 85 a 90% uit waterstof bestaat, het is het meest voorkomende element in ons universum. Waterstof is in zijn oorspronkelijk staat het meest eenvoudigste element van de (scheikundige) periodieke kaart. Het is het eerste element met slechts een elektron en een proton en heeft binnen ons universum van alle scheikundige elementen de minste massa. Men kan dan ook makkelijk begrijpen waarom waterstof als een van de meest principiele elementen essentieel voor het leven is.

hydrogen

Waterstof, de bouwstof van het Leven

Waterstof bestaat in vele vormen zoals in water of in andere organische stoffen. Dit maakt het moeilijk haar bestaansvorm in het dagelijkse leven werkelijk te waarderen. Hoe dan ook, het is een van de meest onmisbare elementen in het stoffelijk bestaan. Als we het vertegenwoordigd gewicht in het menselijk lichaam onderverdelen, komt het element waterstof ondanks dat het het kleinste en lichtste element is op de derde plaats (10%), na zuurstof (65%) en koolstof (18%). Bovendien bevatten de verschillende verbindingen die deel uitmaken van het menselijk lichaam allemaal waterstof, dit is een andere reden waarom het de moeder of bouwsteen van alle elementen genoemd wordt.

Waterstof kan men ook vinden in ons voedsel. De drie voedingsstoffen: koolhydraten, proteïnen en vetten zijn essentieel voor onze dagelijkse energiehuishouding. Met namen koolhydraten (glucocorticoïden) en vetten worden omgezet in energie, bij het omzettingsproces naar energie speelt waterstof een belangrijke rol. En niet alleen in onze voedingsbronnen neemt waterstof een belangrijke plek in, ook in de opbouw van de dubbele helix structuur van ons DNA en het hechten van de vier nucleïnezuren waaruit ons DNA is opgebouwd is het resultaat van de rol die waterstof speelt.

Hydrogen is natuurlijk en veilig

Waterstofgas is geen lichaamsvreemde stof zoals een geneesmiddel of andere farmaceutische cocktail. Na een vezelrijke maaltijd, produceren onze darmbacteriën zelf waterstofgas. Dit diffundeert in het bloed waar het vele gunstige effecten met zich meebrengt.

Volgens onderzoek is drinkwater dat waterstofgas heeft opgenomen de meest effectieve methode om waterstof aan het lichaam af te geven. Interessant genoeg is het ook de oudste methode. Sinds het begin van onze tijd, is er al sprake van natuurlijke genezing bij heilzame waterbronnen. De mythische fontein van de jeugd kent verhalen over wonderbaarlijke genezingen en een gezegend lang leven. Dit lijken fabeltjes, legenden en verhalen te zijn, maar recente onderzoeken naar sommige van deze geneeskrachtige waterbronnen zoals in Japan; Tlacote, Mexico; Nadone, India; Lourdes, Frankrijk, etc. laten daadwerkelijk zien dat deze bronnen daadwerkelijk therapeutische eigenschappen hebben en hogere concentraties waterstofgas bevatten.