Infrarood Gezondheid Top Menu

  • infrarood-nek-en-schouderpijn-slide-2

Voordelen infrarood

Voordelen infrarood | Gebruik de kracht van de zon. Ver-infrarood heeft de macht om het menselijk lichaam te genezen. Ver-infrarood is onderdeel van het onzichtbare lichtspectrum van de zon en essentieel voor planten, dieren en mensen. Ver-infrarood warmte is een vorm van energie die direct het lichaam binnendringt en zorgt voor opwarming van onze spieren en weefsels direct zonder gebruikt te maken van de tussenliggende lucht. Ons lichaam produceert zelf ook infrarood energie dat ons helpt warm te blijven en zorg draagt voor de reparatie van beschadigd lichaamsweefsel.

Effectiviteit

Verre infrarood energie wordt geabsorbeerd en uitgestraald door de huid op infrarood golven van 3 to 50 micron met de grootste effectiviteit bij 6-14 micron. Infrarode energie in onze lichaamweefsels geeft de boost om genezing en weefselherstel te verzekeren. Ons lichaam zal (infrarood) warmte selectief absorberen en (cel)weefsels worden hierbij van helende energie voorzien. Dit proces heet resonante absorptie. Ver infrarood stralen zijn volledig veilig, ze worden bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen gebruikt om baby’s warm te houden.

Het menselijk lichaam heeft baat bij en absorbeert gemakkelijk infrarood in de golflengten tussen de 3 tot 50 micron. Het is bewezen dat ver-infrarood golven tussen 6 tot 14 micron speciale regeneratieve effecten hebben op het lichaam. De meest optimale en effectieve absorptie vindt plaats bij infrarood golven met een frequentie van 9.4 micron. Als een cel of weefsel in het lichaam wordt blootgesteld aan de golven tussen 6 tot 14 micron infrarood warmte, wordt het reactiemechanisme geoptimaliseerd. Dit zorgt er dan voor dat lichaamseigen genezingsprocessen optimaal worden gestimuleerd.

Infrarood warmtegolven:

  • Verwijden de bloed- en haarvaten, het verstrekken van grotere stroom van rijke zuurstofrijk bloed naar de spieren en gewrichten.
  • Verminderen spierspasmen en het bevorderen van de genezing van gewonde en pijnlijke spiervezels.
  • Verbetert de doorstroming binnen het lymfestelsel en helpt om zwelling en ontsteking te verminderen.
  • Stimuleert de cellulaire en enzymactiviteit.
  • Bevordert de hechting en osmose van water moleculen door het celmembraan.

Medisch gebruik van (ver) Infrarood Warmte Therapie

voordelen infraroodArtsen in Europa en Japan hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de therapeutische toepassingen van infrarood. Ver-infrarood behandelingen hebben in verschillende ziekten (hart en vaat ziekten, hoge bloeddruk, reumatische aandoeningen, artrose, diabetes, kanker etc. etc.) vele voordelen gebracht.

Verder helpen ver-infrarood golven verwijdering van gifstoffen uit het lichaam te versnellen, dit is ook een belangrijke bijdrage bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Tijdens ons leven raken vele giftige stoffen geabsorbeerd en opgeslagen in ons lichaam. Giftige gassen zoals zwaveldioxide, kooldioxide, en stoffen, zoals lood, kwik en chloor zijn ingekapseld door grote watermoleculen. Wanneer deze giftige stoffen in het lichaam aanwezig zijn, wordt de bloedcirculatie geblokkeerd en cellulaire energie verminderd. Het immuunsysteem wordt geremd en aangetast, waardoor het voor het lichaam moeilijk wordt om ziekte te bestrijden.

Door ver infrarood warmtetherapie toe te passen gaan (grote) watermoleculen trillen en begint de afbraak van de ion binding met toxinen, op deze manier zullen de ingekapselde gassen en giftige stoffen vrijkomen. Ver-infrarood warmte wordt dan ook gebruikt bij de behandeling van circulatiestoornissen, een onzuivere huid, verstopte haarvaten etc. etc. Infrarood warmte opent de haarvaten en huidporiën en helpt om gifstoffen uit het lichaam te verdrijven.

Voordelen Infrarood zelf ervaren? Ik nodig u uit, kom een keer proefliggen op een van onze Infrarood Thermomatten Bel: 06 451 909 12 voor het maken van een afspraak.nfrarood voordelen